Kära okänd

Hej du okänd! Hur mår du? Mår du bra? Eller har det blivit en fras som du svarar på utan att tänka efter? Du kan svaret utantill och tänker aldrig efter riktigt hur du själv mår, inte ens när någon frågar. Vi tar förgivet att "bra" är vad man vill må. Men man måste få känna, känna smärta, ilska och såklart glädje. Känslor är det bästa vi har och ingenting som vi borde dölja... Särskilt inte från oss själva. 
 
Kära okänd, du som läser detta. Jag vet inte vart dina bekymmer för dig, eller vad dina bekymmer gör med din kropp och ditt mående. Jag vet inte hur stora dina bekymmer är, små eller stora. Men vi alla har något som man inte är helt nöjd med. Kanske har man börjat tappa kontakten med en vän, förlorat någon nära, obekräftad kärlek, pengaproblem, bekräftelsebehov eller bara allmän ensamhet.
 
Oavsett vad det är du tycker är jobbigt så ska jag tala om något för dig okänd, något du kanske visste innan. Du kanske aldrig tänkt på det eller så har du vetat detta och förträngt det. Det är okej att känna! Det är okej att säga, jag mår inte bra när vår vän frågar "hur mår du?". Det är okej att vilja gråta, slå och skrika. Och det finns inte en människa på denna planet som inte har något jobbigt i tanken, inte ens din favorit artist eller din granne.
 
Vi kan öppet prata om problem, andras problem eller skämta om våra egna. Men kära, fina, underbara okänd, perfektion är inte att vara problemfri. Det finns ingenting som är perfekt för oss. Och när du bär den tanken med dig behöver du inte längre söka den känslan, när den inte finns. Påhittad lycka som gör oss osäkra, ledsna och otillfredställda. Jag vill att du ska veta det. Jag vill att du ska sluta jaga lyckan och låta lyckan jaga dig istället. Jag vill att du ska må bra när du säger att du mår bra. Och mår du dåligt vill jag höra det. För känslor är faktiskt det finaste vi har. 
 Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0